Om Erik Stark

”Man måste ha slagit runt många gånger för att kunna skapa sig en känsla om vart gränsen går. Det är det som skiljer bra racerförare från mindre bra. Jag har kraschat fler gånger i Formel 2 än vad någon kan hålla reda på”

Erik Stark är det 28 årige stjärnskottet från Stockholm.

Erik började sin tävlingskarriär år 2000, då 11 år gammal. Han har sedan dess bokstavligen haft en racerstart och tävlat sig genom sin karriär med början i Juniorklassen S250 och sedan vidare genom T400, F4-S, F2, Thunder Cat, Offshore 3C och X-cat.

År 2009 blev Erik vald till ”Rookie of the year” i F2. Han satte sina motståndare i respekt genom sina tuffa dueller och våldsamma krascher och gavs därmed även smeknamnet ”den unge vilden”. En välförtjänt titel då han i VM serien år 2010 inte gick i mål en enda tävling.  Året därpå visade Team Erik Stark att dom var en kraft att räkna med, och 2011 tog teamet hem sin första VM titel i F2.

Bra starter, ett pålitligt team och ett starkt psyke är enligt Erik hemligheten bakom framgångarna. ”Det är inte vem som helst som klarar av att hålla huvudet kallt i så snabba hastigheter och under den press som tävlingen ger.”

Idag lägger Erik och teamet ner all sin energi på i F1 där Erik kör för svenska teamet F1 Team Sweden tillsammans med Jonas Andersson. Målen för 2017 års säsong är att försöka ta Erik och Sveriges första VM Guld i F1. Erik har ett rykte om sig att vara orädd och aldrig ge sig trots att det är trångt på banan, ett rykte som förhoppningsvis kommer ta honom till toppen även i Formel 1.

Förra säsongen 2016 i F1 slutade med en sjätte plats i VM ställningen med bästa racet i Portugal och Abu Dhbai där Erik kvalade in som 2a. Erik titulerades till ”Rockie Of The Year” i F1 2014 för hans prestationer.